Sådan forebygger du parodontose
Oplever du blødning og ømhed, når du børster tænder eller spiser? Det kan være tegn på betændelse i tandkødet eller begyndende parodontose.
Tandlægerne Ordrupvej 101 er en tandlægeklinik i Charlottenlund, der glædeligt tager hånd om dine tænder. Vi tilbyder blandt andet effektiv behandling mod sygdommen, som du kan få mere viden om her på siden.
Hvad er parodontose?
Parodontose er en hyppig tandsygdom, der forekommer hos mange efter 30-års alderen. Sygdommen opstår først som en kronisk betændelse i tandkødet, der efterfølgende spreder sig langsomt fra tandkødet til knoglen, som tandroden sidder fast i.
I første omgang vil tandkødet bløde let, men en fremskreden proces kan resultere i flere symptomer, hvor tænderne løsner sig, fordi knoglen ‘ædes op’. I svære tilfælde ser man, at tænderne falder ud, hvorfor sygdommen også kaldes “løse tænder”.
Symptomerne opdages som regel, når tilstanden er fremskreden. Der er typisk tandløsning, blødning og ømhed ved tandbørstning og spisning.
Hvorfor får man parodontose?
Sygdommen opstår efter betændelse i tandkødet. Når der opstår betændelse i tandkødet, skyldes det typisk, at der er bakterier i belægningen på tandoverfladen, som ikke fjernes. Belægningerne udvikler sig til betændelse, der spreder sig fra overfladen til tandkødet.
I mange tilfælde ses det også, at belægningen forkalker tænderne og fører til andre tilstande såsom tandsten.
Hyppig rygning og sukkerholdige måltider er typiske faktorer, der øger risikoen for at få betændelse.
Bakterierne sidder i efterladte madrester på tænderne, hvorfor en god mundhygiejne mindsker risikoen for at få betændelse og senere parodontose.
Vi tilbyder individuelt målrettede behandlinger
Hos Tandlægerne Ordrupvej 101 sikrer vi dig en god oplevelse som patient. Derfor tilbyder vi blandt andet målrettede behandlinger, der giver dig en sund mund og stærke, pæne tænder.
Uanset om du skal behandles for parodontose, caries eller noget tredje, har vi dig som patient for øje.
Vi sikrer en tryg og smertefri behandling
Det er vigtigt for os, at patienten føler sig tryg i vores hænder. Hvis du lider af tandlægeskræk, tager vi kærligt hånd om dig og lytter til dine behov,
Fortæller du det os inden behandlingen, kan vi tage det stille og roligt og løbende fortælle dig om processen, mens vi behandler.
Mange patienter er også bange for eventuelle smerter ved en behandling. I vores klinik lokalbedøver vi altid ved komplicerede indgreb, så du ikke mærker noget, når behandler.
Sådan forebygges tandkødsbetændelse
Der er flere ting, du selv kan gøre for at forebygge tandkødsbetændelse og parodontose. Udover en daglig god mundhygiejne med grundig tandbørstning, kan du se på dine kostvaner.
Sukkerholdig mad som sodavand bør indskrænkes, og det samme gælder karameller, der klæber til tænderne og giver langvarig sukkerpåvirkning.
Derudover kan sygdommen ikke ses med det blotte øje, hvorfor det er vigtigt at måle tandkødslommernes dybde, når du regelmæssigt er hos tandlægen. Er tandkødslommerne mere end tre millimeter dybe, er det et tegn på begyndende parodontose.