Sådan forebygger du parodontose

Oplever du blødning og ømhed, når du børster tænder eller spiser? Det kan være tegn på betændelse i tandkødet eller begyndende parodontose.

Tandlægerne Ordrupvej 101 er en tandlægeklinik i Charlottenlund, der glædeligt tager hånd om dine tænder. Vi tilbyder blandt andet effektiv behandling mod sygdommen, som du kan få mere viden om her på siden.

Hvad er parodontose?

Parodontose er en hyppig tandsygdom, der forekommer hos mange efter 30-års alderen. Sygdommen opstår først som en kronisk betændelse i tandkødet, der efterfølgende spreder sig langsomt fra tandkødet til knoglen, som tandroden sidder fast i.

I første omgang vil tandkødet bløde let, men en fremskreden proces kan resultere i flere symptomer, hvor tænderne løsner sig, fordi knoglen ‘ædes op’. I svære tilfælde ser man, at tænderne falder ud, hvorfor sygdommen også kaldes “løse tænder”.

Symptomerne opdages som regel, når tilstanden er fremskreden. Der er typisk tandløsning, blødning og ømhed ved tandbørstning og spisning.

Hvorfor får man parodontose?

Sygdommen opstår efter betændelse i tandkødet. Når der opstår betændelse i tandkødet, skyldes det typisk, at der er bakterier i belægningen på tandoverfladen, som ikke fjernes. Belægningerne udvikler sig til betændelse, der spreder sig fra overfladen til tandkødet.

I mange tilfælde ses det også, at belægningen forkalker tænderne og fører til andre tilstande såsom tandsten.

Hyppig rygning og sukkerholdige måltider er typiske faktorer, der øger risikoen for at få betændelse.

Bakterierne sidder i efterladte madrester på tænderne, hvorfor en god mundhygiejne mindsker risikoen for at få betændelse og senere parodontose.

Vi tilbyder individuelt målrettede behandlinger

Hos Tandlægerne Ordrupvej 101 sikrer vi dig en god oplevelse som patient. Derfor tilbyder vi blandt andet målrettede behandlinger, der giver dig en sund mund og stærke, pæne tænder.

Uanset om du skal behandles for parodontose, caries eller noget tredje, har vi dig som patient for øje.

Vi sikrer en tryg og smertefri behandling

Det er vigtigt for os, at patienten føler sig tryg i vores hænder. Hvis du lider af tandlægeskræk, tager vi kærligt hånd om dig og lytter til dine behov,

Fortæller du det os inden behandlingen, kan vi tage det stille og roligt og løbende fortælle dig om processen, mens vi behandler.

Mange patienter er også bange for eventuelle smerter ved en behandling. I vores klinik lokalbedøver vi altid ved komplicerede indgreb, så du ikke mærker noget, når behandler.

Sådan forebygges tandkødsbetændelse

Der er flere ting, du selv kan gøre for at forebygge tandkødsbetændelse og parodontose. Udover en daglig god mundhygiejne med grundig tandbørstning, kan du se på dine kostvaner.

Sukkerholdig mad som sodavand bør indskrænkes, og det samme gælder karameller, der klæber til tænderne og giver langvarig sukkerpåvirkning.

Derudover kan sygdommen ikke ses med det blotte øje, hvorfor det er vigtigt at måle tandkødslommernes dybde, når du regelmæssigt er hos tandlægen. Er tandkødslommerne mere end tre millimeter dybe, er det et tegn på begyndende parodontose.

Bestil et forebyggende eftersyn hos Tandlægerne Ordrupvej 101

Hvad end det er parodontose, rodbehandling eller andre tandsygdomme, du vil undgå, er det altid en fordel med et regelmæssigt og forebyggende tandeftersyn.

Er du på udkig efter en tandlæge i Charlottenlund, kan du vælge Tandlægerne Ordrupvej 101, der behandler dig med glæde og omsorg. Vi er en klinik bestående af to tandlæger, en tandplejer og tre klinikassistenter, der alle er klar til at tage godt imod dig.

Vi tilbyder blandt andet tandeftersyn, hvor vi kan opdage skader og forebygge dem, inden de bliver omfattende.

Ofte stillede spørgsmål om parodontose

  • Hvad sker der, hvis jeg undlader at blive behandlet for sygdommen?
    Hvis du oplever blødning og ømhed, når du børster tænder eller spiser og ikke bestiller tid hos tandlægen, kan det i værste fald føre til, at tænderne løsnes og falder ud. Det er vigtigt at gå til tandlægen regelmæssigt samtidig med, at du holder en god mundhygiejne.
  • Er parodontose arveligt?
    Ja. Har du en forælder, der har haft sygdommen, er der forhøjet risiko for, at du også får det. Er du samtidig ryger, eller døjer du med diabetes, er der også forøget risiko for at få parodontose.
  • Hvad koster behandlingen?
    Prisen på behandlingen af sygdommen afhænger af, hvor mange tandkødslommer, der skal renses i dybden. Du kan derfor spare flere penge ved regelmæssigt at få dem målt hos tandlægen, når du er til eftersyn. Ønsker du et generelt overblik over prisen, kan du finde vores prisliste her.