Cariesbehandling

Huller skal vi helst stoppe i en fart

Caries betyder, på almindeligt dansk, huller i tænderne.

Huller i tænderne opstår ved, at tandens emalje og dentin nedbrydes af syre. Denne syre frigives, når bakterier i tandbelægninger nedbryder sukker.

Det er de færreste mennesker, der går gennem livet uden på et eller andet tidspunkt at få brug for en cariesbehandling. Caries kan nemlig ikke alene opstå i tænder, der ikke tidligere har været behandlet men også i gamle fyldninger eller under kroner (sekundær caries).

Vi har stor erfaring med cariesbehandling

Cariesbehandling er en af de tandbehandlinger, vi oftest udfører på klinikken, og vores dygtige team af tandlæger og klinikassistenter har stor erfaring med denne type behandling. Vi kan derfor behandle dig professionelt og nænsomt, så du ikke behøver være bekymret for eventuelle smerter i forbindelse med cariesbehandling.

Vi tilbyder smertefri behandling i form af lokalbedøvelse – og ikke kun til patienter med tandlægeskræk.

Begræns skaden hurtigst muligt

Hvis du har fået et hul (caries) i en tand, er det vigtigt, at det bliver opdaget hurtigt, så du kan få stoppet udviklingen og dermed undgå, at hullet vokser sig større.

Hvis du har et mindre begyndende hul, vil det i de fleste tilfælde være nok at behandle cariesangrebet med en fluorbehandling og korrekt tandbørstning.

Et røntgenbillede vil kunne afsløre, om caries kun er i emaljen og kan forebygges, eller om det er nødvendigt at standse cariesudviklingen med en fyldning.

Vi sørger for et smukt resultat

Såfremt hullet er større, skal caries bores væk, og en plastfyldning skal limes til tandens overflade i stedet.

Plast, som fyldningsmateriale, binder tanden godt sammen, så man ikke risikerer, at den efterfølgende knækker.

Plast kan korrigeres, så den passer bedst muligt til tandens farve, og vi arbejder desuden omhyggeligt med at tilpasse fyldningen, så det endelige resultat bliver så godt som usynligt for det blotte øje.

Plastfyldninger kan også modvirke følsomhed overfor kulde eller ved tygning.

Forebyggende behandling

Hvis du gerne vil undgå fremtidige cariesangreb, er det vigtigt, du passer ekstra godt på dine tænder fx med forebyggende behandling, herunder den rette tandbørstning og regelmæssige tandeftersyn.

Kontakt os

Hvis du er i tvivl om, om du har brug for cariesbehandling så ring til os nu på 39 64 00 21.
Du kan også bestille tid her.