Rodbehandling på Tandlægeklinikken Ordrupvej i Charlottenlund

Vi arbejder for dit smil igennem individuelt tilpassede behandlinger, der sikrer dig en sund mund og bevarer dine tænder stærke og pæne.

Nogle problemer er vi nødt til at tage ved roden

Vi er specialister i rodbehandling

Hos Tandlægerne Ordrupvej 101 er vi specialister i rodbehandling, og vores patienters tandsundhed har vores højeste prioritet. Skal du have foretaget en rodbehandling, behandler vores team dig så hurtigt og smertefrit som muligt.
Og vi lover dig professionelle og trygge rammer.

Vi rodbehandler efter de nyeste principper

Vi rodbehandler efter de nyeste principper, således at rodkanalen bliver renset så skånsomt og alligevel effektivt som muligt. Når rodkanalen er ren, fylder vi den med et plastisk fyldningsmateriale. Plast beskytter tanden, og det er vigtigt, fordi en rodbehandlet tand er mere ”sprød”. Afsluttende beskyttes tanden derfor også med en krone.

Hvornår har du brug for rodbehandling?

Du har brug for rodbehandling, hvis du har tandrodsbetændelse. Tandrodsbetændelse er betændelse omkring roden af en tand, typisk som følge af et dybt hul i tanden. Bakterier fra hullet i tanden spreder sig og udvikler sig til en betændelse i tandens nerve, der efterhånden nedbrydes og dør. Hvis betændelsen breder sig til den knogle, som tanden sidder fast i, udvikler det sig til rodbetændelse.

De fleste mennesker oplever at få tandrodsbetændelse én eller flere gange. Hvis du gerne vil undgå at få rodbetændelse, gør du bedst dette ved at undgå huller i tænderne. Såfremt du får huller i tænderne, anbefaler vi dig at få dem ordnet, inden de udvikler sig og bliver store. Vi anbefaler, at du som forebyggende behandling går til regelmæssige tjek på klinikken.

Hvorfor får man rodbetændelse?

Tandrodsbetændelse opstår typisk, hvis nerven i tanden er død fx efter et dybt cariesangreb eller et traume på tanden. Bakterierne i hullet breder sig herefter til tandens nerve, der befinder sig midt inde i tanden. Når nerven angribes af bakterier, går der betændelse i den, hvorefter den dør, og betændelsen breder sig til den knogle, tanden sidder fast i. Rodbetændelse kan i øvrigt udvikle sig i en tand, der har været rodbehandlet. Dette forekommer typisk, hvis fyldningen i den rodbehandlede tand er blevet utæt, så bakterierne kan komme ned i tanden igen.

Rodbehandlede tænder er desværre mere skrøbelige, så hvis du gerne vil kunne tygge på tanden uden at tænke over at skulle passe på den, anbefaler vi, at der sættes en krone på efterfølgende.

Symptomer på tandrodsbetændelse

Selvom der opstår symptomer på rodbetændelse, er det ikke altid tilfældet, at der er betændelse i roden, og ofte opdages rodbetændelse tilfældigt ud fra et røntgenbillede. Uanset om rodbetændelsen giver symptomer eller ej, kræver den rodbehandling. Hvis du ikke får en rodbehandling, breder betændelsen sig videre ind i knoglen, og det kan være yderst svært at bremse en yderligere udvikling.

Symptomer på rodbetændelse kan variere og kan vise sig ved:

  • Ømhed eller smerte ved tygning
  • Konstante og dunkende tandsmerter
  • En tand føles for høj når man bider sammen
  • Ændring af tandens farve
  • Hævelse eller en tandbyld der kan gå hul på
  • Ømhed ved synkning
  • Ømhed og hævelse ved kæbepartiet
  • Grim smag i munden

Kontakt os

Hvis du er i tvivl om, om du har brug for rodbehandling så kontakt os for en undersøgelse på 39 64 00 21 eller send os en mail her.

Kontakt os i dag

“Smil holder fluerne borte og sindet rent og tænderne har godt af lys og luft”

“Et smil kræver 13 muskler. Et surt ansigt 60. Hvorfor anstrenge sig?”

“Begynd hver dag med et smil. Så er det overstået”

“De fleste smil bliver sat i gang af et andet smil”

“A smile is the best make-up any girl can wear”

© Copyright - Tandlægerne Ordrupvej 101