Parodontosebehandling hos Tandlægerne Ordrupvej i Charlottenlund

Vi arbejder for dit smil igennem individuelt tilpassede behandlinger, der sikrer dig en sund mund og bevarer dine tænder stærke og pæne.

Paradentose kaldes også løse tænder

Hvad er paradentose?

Paradentose er en sygdom, der desværre rammer mange mennesker på et eller andet tidspunkt i livet – som regel efter 30-års alderen.

Paradentose begynder som en kronisk betændelse i tandkødet. Betændelsen breder sig langsomt fra tandkødet til knoglen. I starten vil tandkødet bløde let, men hvis processen er langt fremskreden, så kan tænderne løsne sig og i svære tilfælde falde ud.

Hvorfor får man tandkødsbetændelse og paradentose?

Årsagen til betændelse i tandkød og væv er bakterier i belægninger på tandoverfladen. Hvis man ikke fjerner belægningerne, kan de udvikle sig til betændelse, der breder sig fra tandoverfladen til tandkødet, ligesom de kan forkalke og føre til tandsten.

Risikoen for at få tandkødsbetændelse og paradentose øges ved:

  • dårlig mundhygiejne
  • rygning
  • hyppige, sukkerholdige måltider

Personer med diabetes får oftere paradentose end gennemsnittet, ligesom du kan være mere udsat, hvis andre i din familie også har haft paradentose.

Hvilke symptomer skal du være særlig opmærksom på?

Hvis du bløder fra tandkødet, er der en overvejende sandsynlighed for, at du har tandkødsbetændelse. I givet fald anbefaler vi, at du bliver bedre til at holde dine tænder rene ligesom forebyggende behandling i form af regelmæssige tandeftersyn, nedbringer risikoen. Har du paradentose, risikerer du, at tænderne bliver løse eller flytter sig, hvorfor du bør gøre alt muligt for at undgå denne lidelse.

Er du i tvivl om, om du har paradentose, anbefaler vi, at du bestiller en tid hos os, så vi kan undersøge dine tænder nærmere.

Hvordan stiller vi diagnosen paradentose?

Vi undersøger munden for rødme af tandkødet og eventuelle fordybede tandkødslommer samt løse tænder. Vi tager samtidig røntgenbilleder af tænder og kæbeknogle for at undersøge, om der er gået knogle tabt omkring tænderne.

Hvor foregår paradentosebehandlingen?

Behandlingen af paradentose foregår dels her på klinikken, af vores kompetente team, og dels hjemme hos dig selv. Vores tandplejer har speciale i at dybderense tænder og rodoverflader, således at tænderne bliver helt rene og glatte. Vi kan desuden supplere med behandlinger med både lysaktiveret desinfektion med fotosan og probiotika (mundhulens egne gode bakterier).

Hvis paradentosen er meget fremskreden, eller ikke responderer på de dybderensende tandrensninger, kan det blive nødvendigt med en mindre operation, hvor der arbejdes på at genopbygge noget af den tabte knogle.

I sjældne tilfælde anvendes antibiotika for at få infektionen under kontrol og få de sygdomsfremkaldende bakterier væk, så der bliver plads til mundhulens egne sunde bakterier.

Kontakt os

Er du i tvivl om, om du har tandkødsbetændelse eller paradentose så kontakt os på 39 64 00 21 og bestil en tid, så vi kan undersøge dine tænder. Du kan også bestille en tid her.

Kontakt os i dag

“Smil holder fluerne borte og sindet rent og tænderne har godt af lys og luft”

“Et smil kræver 13 muskler. Et surt ansigt 60. Hvorfor anstrenge sig?”

“Begynd hver dag med et smil. Så er det overstået”

“De fleste smil bliver sat i gang af et andet smil”

“A smile is the best make-up any girl can wear”

© Copyright - Tandlægerne Ordrupvej 101